1 decembrie 2009

STRUDEL

Nu prea mai gasesc motivatie sa scriu pe blog. Sunt din ce in ce mai suparata si imi revin din ce in ce mai greu. Mi-e din ce in ce mai scarba. Mi-e scarba de politica si de nr mare de javre ordinare, cu muuult mai mare decat nr oamenilor normali.
Insa, as vrea sa povestesc in doua cuvinte ce mi-a marcat saptamana trecuta. O femeie sta 15 minute in fata vitrinei unei patiserii. La un moment dat, intreaba: "Ce strudel e mai bun?". Asta era maxima ei framantare sufleteasca, pentru care si-a donat o gramaaada de timp holbandu-se la vitrina aia. M-a revoltat, m-a enervat, m-a iritat, m-a umplut de dispret.... si de invidie!!! Doamne, oare cand o sa ma uit derutata la o vitrina, sa am ragazul si suficient spatiu in creier, incat sa graiesc "Ce strudel e mai bun?". Ce conteaza ce strudel e mai bun? Cui ii pasa? De unde sa stie vanzatoarea ce iti place tie??? Pentru Dumnezeu, ia orice strudel si pleaca!!!!!

Un comentariu:

  1. Faptul ca ai observat timp de 15 minute reactia femeii, este un inceput. Un inceput de intelepciune.
    Femeia aceea se afla in fata unei decizii importante pentru ea, pentru pofta ei. Si nu e putin lucru. Sa nu iei niciodata in deridere placerile oamenilor, cu ele nu e de joaca. :)

    Incerc sa invat ca atunci cind nu inteleg placerile altora, sa le substitui cu ale mele. As fi pus in locul strudelului un aparat fotografic de exemplu.

    Cind prietena mea se uita 15 minute la un set de farfurii si pina la urma nu alege nimic, incerc sa vizualizez mental ca ele nu sunt farfurii de fapt. Sunt aparate fotografice.
    Altfel, i-as fi spus de multe ori pina acum, pentru Dumnezeu, ia orice set de farfurii si hai sa plecam!

    Nu stiu ce am ca astazi gindesc doar in termeni de intelepciune. Nu, nu am devenit intelept, sunt prea tinar pentru asta.
    Oare o fi din cauza ca m-am uitat in oglinda si am vazut citeva fire de par alb in plus.
    De la seturile alea de farfurii trebuie sa fie.

    RăspundețiȘtergere