31 mai 2009

Duminica in culori

Astazi am luat parte la un mic experiment artistic. Prietena mea a transferat declaratia mea de dragoste pentru baiatul meu, pe panza. Gandurile si emotiile mele s-au conturat intr-un sir de simboluri pline de culoare si de sens, care ma fac sa tresalt ca in fata unui film intreg realizat in 8 ani: noi. A fost o experienta plina de cuvinte, schimb de sfaturi, opinii, idei. O duminica, frumoasa si colorata, care mi-a deschis pofta de a primi mai mult in viata mea decat prostiile vandute la tv, aglomeratia de pe strazi si minciunile politicienilor.
Dupa micul experiment artistic, am mancat si am adormit ca un copil... Am visat panze, vopseluri, culoare, joaca, bucurie. M-am simtit ca un copil in fata a ceva ce este nou, cand nu te face sa tresalti ceea ce se intampla cat gandul la ceea ce poate se va intampla… Astazi, mi-au trecut multe ganduri noi prin minte. Sper ca o parte din ele sa prinda viata. Va tin la curent.
Iti multumesc Miruna pentru o duminica frumoasa!
Detalii despre ce face Miruna si povestea colorata puteti gasi aici http://paintyourthought.blogspot.com/

27 mai 2009

aseara, doamnele vs domni 1 la 0

Aseara am fost la aniversarea unui an de existenta a ziarului Ring. Multa lume, figure marcante, atmosfera relaxata. Tocuri inalte, rochii de seara, oameni dornici sa placa si gata sa straluceasca in ochii celorlalti. Ca de obicei, barbatii mai putin adecvati decat doamnele, vestimentar si nu numai. Dar, tot ca de obicei, si cei care se simt cel mai bine oriunde, oricand.

25 mai 2009

Lenjeria intima, va rog!

In weekend am fost la ziua unei prietene. Inainte de petrecere, am fost cu tot grupul nostru de fete frumoaste si destepte in mall, intr-un magazin foarte drag fetelor: Women’ Secret, pentru traditionalul cadou aniversar. Feminitate si delicatete, senzualitate implicita, discretie, pofta de joaca, normalitate. Asa ar trebui sa arate tinuta intima a unei femei care tine la demnitatea si la sufletul ei. Sunt placut impresionata de acest magazin, in comparatie cu tendinta celorlalte de acest fel, care practic te sfideaza si te arunca afara daca nu vrei sa arati ca si cum urasti hainele si ai sta toata ziua dezbracata, jucand un rol de femeie fatala, de dimineata pana seara, oricand, oriunde, pe sub orice. Daca sunteti curiosi sa aflati cam icontro se indreapta lumea si civilizatia, vizitati un magazin de lenjerie intima feminina. Veti vedea cum gandesc femeile ca ar trebui sa stea lucrurile!

17 mai 2009

Franta, dragostea mea

Nu m-am intors demult din Franta si imi este din nou dor de savoarea ei. Vin, arhitectura, delicatese, poezie, cantec, iubire, poduri, azur, acordeon, eu - fericita. In Franta nu te simti vinovat daca bei cafea seara, stii ca vei adormi atunci cand vrei, iar dimineata, orasul te trezeste la viata... Franta este tara in care as fi putut trai fericita o viata intreaga. La fel si el, band cafele, enorm de multe cafele, citind ziare si purtand fular. Am putea avea acolo tabieturile noastre relaxante, de care sa ne tinem mai mult de doua zile, sa ne plimbam pe strazi mai mult de 5 minute fara sa injuram primaria. In Franta, primaria nu ar propune niciodata ca fiecare cuplu care se casatoreste sa planteze un pom de care sa se ingrijeasca toata viata. Pentru ca Franta nu e stupida iar administratia planteaza singura pomi de care se ingrijeste tot singura, platita fiind, ca si la noi, domnule Oprescu, tot din banii cetatenilor.
Indrept un gand negativ catre toti membrii aparatelor adminstrative si celor care guverneaza Romania. Din cauza lor, de cate ori ma bucur de pamanturile strainilor, ma gandesc de cata bataie de joc ne bucuram noi romanii din partea statului. Credeti oare ca va fi vreunul dintre noi care sa nu dea socoteala pana la urma? Si nu dramatizez deloc chiar daca am plecat de o la idee usurica, precum cafeaua si ziarul. Pana la urma, tot din cauza celor care ne guverneaza, oamenii mor in spitale si pe langa, suntem umiliti, jigniti si imbolnaviti de o tara condusa de hoti. Nu plec din Romania pentru ca mi-e mila de ea si o iubesc si ma consider demna de tara stramosilor mei. Nu vreau sa ramana in ea numai hotii si javrele.